I det digitale markedsføringbyrået Sølvrev, har de stålkontroll på regnskapet!

av Ecit

- Er det fordi dere bare elsker regnskap?
-
Overhode ikke! Det er det kjedeligste med å være gründer, at du må forholde deg til de tingene der, sier Terje André Helgheim, daglig leder i Sølvrev.

Les mer om enkelt regnskap - EASY og regn ut din pris

Kontakt oss gjerne!


Å være gründer krever hardt arbeid og lange dager

Terje André Helgheim stiller inn kameraet til videokonferansen, mens kollegaene jobber i naborommet med å redigere ferdig en av de mange videoprosjektene de gjør for folk med “kule logoer”, som han sier. Takket være “kalde telefoner” og hardt salgsarbeid har det lille digitale videoproduksjonsbyrået levert til store firmaer som Evry, Q-meieriene, Kavli og Obos i løpet av kort tid. De har spesialisert seg på å levere “top notch” videoer til rimelig pris, tilpasset digitale kanaler.

- Jeg har alltid villet være gründer, sier Terje.
- Hvorfor det?
- Nei, det er vel en blanding av at jeg liker å stå på egne bein. Og sikkert en form for mindreverdighetskompleks som gjør at man gidder å jobbe seksten timer om dagen for å bygge noe stort, sier Terje.

Du trenger ikke være flink til regnskap

Det du liker å gjøre blir du flink til, mens resten blir utsatt. Slik har det vært for de som ikke elsker regnskap. Utfylling av skjemaer som minnet mer om eksamen i fremmedspråk, satt i permer du har betalt andre for å åpne - og lagre. Sånt du skal være motivert for å ta tak i.

- Ja, jeg med lite erfaring nektet å røre regnskapet rett og slett fordi jeg synes det virket overveldende og var redd for å gjøre feil. Partneren min var flinkere og tok ansvaret. Jeg ble avhengig av å sjekke med han om hva som var status på vår likviditet, og om kunder hadde betalt.
- Hva har skjedd?
- Nå er det litt som en god fotballdommer. Du tenker ikke så mye over det, fordi det går litt av seg selv. Før var det en kjedelig greie. Nå slipper jeg å misbruke min partners tid på å oppdatere meg. Jeg er uavhengig igjen, sier Terje.

Les mer om enkelt regnskap - EASY og regn ut din pris

Terje André Helgheim, daglig leder i Sølvrev.


Peer Veiby er valgt til styreleder i Regnskap Norge

Vi i Ecit er glade for og meget stolte av at en leder fra vårt konsern er valgt til Styreformann i Regnskap Norge.

 Les mer


Halvautomatisk regnskap i skyen

Et moderne regnskap står ikke lenger i en perm, men er lastet opp “i skyen” som en delvis automatisert tjeneste du abonnerer på. Noen ting du før måtte vente på å få vite, oppdateres nå kontinuerlig mellom banken og bedriften. Fakturaer kan sendes og mottas. Du vet hele tiden hva som er betalt og bilag sendes rett til regnskapet. Men det beste av alt? Du kan sømløst dele arbeidsbyrden med regnskapsføren din når det kommer til lovpålagte  innrapporteringer, avstemming og kvalitetssikring. Gjør så mye du vil eller kan, resten tar de som elsker sånt og det gjør vi i Ecit.

- Jeg tror vi får avstemminger på likviditeten hver dag, til og med. Det gir enda mindre feilmargin, og vi har egentlig stålkontroll. Vi bruker nå en dag mindre i uken på regnskap.
- Er du den eneste som bruker systemet hos dere?
- Nei, vi bruker reiseregning også. De ansatte har en mobilapp på telefonen som de kan skanne kvitteringer med og jeg godkjenner før det går til betaling. Vi måtte egentlig bare vise de appen, så begynte de å bruke den.
- Ingen kommer med en pose kvitteringer?
- Nei, heldigvis ikke. Riktignok er vi kreative og har ikke det typiske regnskapsførerhodet som er strukturert og disiplinert. Men vi er et eksempel på mennesker i denne bransjen som bare trenger et godt system. Det har vi nå.

Skreddersydde løsninger til forutsigbare priser

Hos Ecit får du skreddersydde løsninger med forutsigbare priser. Vi har automatisert mye av det som må gjøres for alle regnskap, slik at du enkelt kan gjøre så mye du selv vil, mens vi kontrollerer, rapporterer og kvalitetssikrer.

Vil du høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift? Kontakt oss på chat, telefon eller bruk skjemaet øverst på siden!

Se flere blogginnlegg

Ønsker du å høre mer om hvilken tjenester vi tilbyr? Kontakt oss gjerne!