Gaver til ansatte og kunder kan gi moms og skattefradrag!

av Tine Holm-Hansen

Slik sørger du for å kunne regnskapsføre gavene med moms og skattefradrag

I disse tider er mange på let etter passende gaver til viktige forbindelser for bedriften, om det er ansatte, kunder eller samarbeidspartnere. Det er fort gjort å kjøpe en gave som passer for mottaker, men som ikke stemmer overens med kravene for moms- og skattefradrag. Vi guider deg gjennom, slik at bedriften får fradrag, og de ansatte slipper å skatte av gaven!

Gaver til kunder og forretningsforbindelser

Til kunder og forretningsforbindelser må gaven kunne defineres som en mindre oppmerksomhetsgave for å kunne få skattefradrag. Dette innebærer at prisen på gaven er under 250 kr. Om du også vil ha fradrag på moms, må gaven koste under 100 kr.

Gaver til ansatte - skattefritt

For ansatte er ikke gaven skattepliktig så lenge:

  • Totalsummen holdes innenfor 1000 kr inkl mva pr ansatt pr år
  • Gaven gis som en generell ordning i bedriften
  • Det ikke gis som et pengebeløp.

Ved beløp over 1000 kr, må det overskytende beløpet skattelegges som lønn. For å få fradrag på moms for gaven, kan ikke beløpet overstige 100 kr pr gave.

Lyst til å snakke om andre typer skattefrie påskjønnelser til ansatte, eller andre skattefradrag bedriften din kan få?

Kontakt oss gjerne!

..og pass på at dine ansatte slipper og skatte av gaven!

Les mer

Nå du kan like gjerne skrive ned passordet ditt på en lapp, for hackerne bryter seg ikke inn i maskinen ved oppmøte. Her er de viktigste tipsene for endepunktsikkerhet.

Les mer

De er kreative sjeler på reise halvparten av tiden, men ingen kommer trekkende med kvitteringer i en pose når regnskapet skal gjøres opp.

Les mer